perjantai 25. lokakuuta 2013

Matka Islantiin 2004

Osumia ja hosumia-blogin Upea Islanti-tekstin inspiroimana päätin laittaa tänne omaan blogiini muutamia kuvia omalta Islannin-reissultani. Osa kuvista on vähän suttuisia, koska skannasin ne valokuva-albumista (kuvat on otettu filmikameralla). Ne kuvat, joissa ei ole leimaa oikeassa alareunassa, ovat äitini ottamia.


Reykjavikin "lintulammen lintuja", sorsia, hanhia ja haahkoja. Linnut tulivat syömään kädestä.

Joutsenia ja sorsia.




Godafoss

Joutsenia oli tosi paljon. Jos minulla olisi ollut tuohon aikaan (digi)järkkäri ja 300mm objektiivi, olisin saanut tosi upeita kuvia.

Euraasian ja Amerikan mannerlaattojen repeämiskohta.

Reykjavikin lintulampi.

Reykjavikin lintulampi.




Blue Lagoon.

Geysir.

Gullfoss.

torstai 24. lokakuuta 2013

Ei menny niinku Strömsössä

Meillä ei tuo lintujen talviruokinta oikein onnistu, kun viime talvena kävi näin: 



 Ja nyt tänä talvena, kun ajattelin antaa pullanmurut tiaisille, niin tämmöinen otus kävi syömässä ne linnuille tarkoitetut ruuat:






 


keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Retki Kulhanvuoren luonnonsuojelualueelle

"Kulhanvuoren alue on Keski-Suomen korkeimpia alueita, itse Kulhanvuori on tunnettu näköalapaikka. Alueen luonto on monipuolinen, käsittäen luonnontilaisia soita ja edustavaa metsäluontoa sekä geologisesti arvokkaita kohteita. Alueen metsät ovat pääosin puolukka- ja kanervatyypin mäntyvaltaisia kankaita. Aluetta luonnehtii Kiviharjun-Kulhanvuoren harjujakso, valtakunnallisesti merkittävä harjualue. Harjun pohjoispuolella sijaitseva Syväojanrotko on rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa puro. Rotkon jäkälälajistossa on pohjoisen lajiston piirteitä. Kulhanvuoren suojelualueen luoteispuolelle jäävä Iso-Mustan ympäristön suot ja etenkin Koirajoen luusuan ympäristössä on hienoa luhtanevaa. Alueella kasvaa mm. hanhenpajua ja ruohokanukkaa"


Majavien nakertama puu.















Koskikara.

lauantai 5. lokakuuta 2013

Sumua



Syyskuun alussa kuvattu video.
Klikkaa tästä, jos video ei näy tämän tekstin yläpuolella.