tiistai 18. kesäkuuta 2013

Outo vieras

Olisiko tämä ruskohukankorento? "Pituus: 40-48 mm.
Kuten lajin tieteellinen nimi kertoo (quadrimaculata = nelitäpläinen), on ruskohukankorennon helpoin tuntomerkki sen siipien täplät. Kussakin siivessä on kaksi mustaa täplää, siiven keskiosan siipisolmun (nodus) ja siipitäplän (pterostigma) kohdalla. Takasiiven tyvellä on tumma laikku.
Siiven etureunan ja takaruumiin väritys muuttuu harmahtavammaksi yksilöiden vanhetessa. Siiven etureuna ja takaruumis ovat kirkkaamman värisiä nuorilla yksilöillä. -- Ruskohukankorento viihtyy lähes kaikissa Suomen vesistöissä, merenlahdista järvien rannoille. Lajia tavataan myös virtavesien ääreltä, mutta tyypillisesti laji esiintyy runsaimmillaan runsaskasvuisten lampien ja lahtien äärellä." (Korentowiki) Tuo korento ei kuitenkaan ollut lähelläkään vettä, vaan ihan omalla pihalla, jossa ei ole lampea, suihkulähdettä tai edes ojaa, jossa olisi vettä. Eikä naapureillakaan ole mitään lammikoita omilla pihoillaan - tai yhdeltä pihalta kyllä löytyy uima-allas, mutta ei kai se vedä korentoja puoleensa?






1 kommentti:

  1. Stalkkeri: litteähukankorento se sinunkin kuvassasi on. Jostain lammikosta tai ojasta se on tullut, olen nähnyt sen munivan pieneen ojaaan, joten vettä ei tarvitse olla paljon, kunhan paikka ei kuivu kokonaan kesän aikana.

    VastaaPoista